Φτάσαμε και σε αυτό το σημείο. 9 σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο παίδων Πεντέλης αναστέλονται γιατί οι γιατροί δεν μπορούν να χειρουργήσουν τους μικρούς ασθενείς λόγω έλλειψης των αναγκαίων πόρων! Να σημειωθεί πως πρόκειται για σοβαρές επεμβάσεις στην σπονδυλική στήλη οι οποίες πρέπει οπωσδήποτε να πραγματοποιηθούν.

 

Η διευθύντρια της ορθοπεδικής κλινικής Κα Ιωάννα Πασπάτη έστειλε επιστολή πρός την ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά) η οπόια και δημοσιοποίησε το πρόβλημα τονίζοντας οτι ”οι ασθενείς είναι ανήλικα παιδιά με σοβαρά προβλήματα και αυτές οι επεμβάσεις πρέπει να γίνονται χωρίς καθυστέρηση”

 

Μόνο 60.000 ευρώ ετησίως αντιστοιχούν στις προμήθειες αναλωσίμων της ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου παίδων Πεντέλης, ποσό που ασφαλώς δεν κρίνεται επαρκές. Το Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ έστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας Κο Ξανθό και στον αναπληρωτή του Κο Πολάκη αναφέροντας το πρόβλημα και ζητώντας τους να δώσουν λύση γιατί, όπως αναφέρουν, «οι ανάγκες των παιδιών δε μπαίνουν σε διαπραγματεύσεις».

 

 

Πηγή: https://www.skai.gr/news/health/article/349705/sos-einap-gia-tin-anastoli-epemvaseon-sto-nosokomeio-paidon-pedelis-/